Отбелязване на световния ден за борба с употребата на наркотични вещества

На 26.06.2023 г. от 13.30 ч. Превантивно – информационният център по наркотични вещества организира среща със Стефан Бакалов – началник на отдел „Борба с наркотрафика“ на Агенция „Митници“, с ученици (8-11 клас) от хасковските гимназии. Срещата се проведе в голямата зала на Младежки център – Хасково, по повод Международния ден за борба с употребата и разпространението на наркотични вещества.
Екипът на Стефан Бакалов представи пред младите хора своята кауза „Не сте сами“. С презентация за новите психоактивни вещества, младежите се информораха за вредното въздействие върху психичното и физическо здраве при употребата им, за лесния и достъпен начин на търсене и намиране в интернет пространството. В края на срещата, на открито пространство пред Младежки център, екипът демонстрира залавяне на престъпник, носещ наркотик и откриване на поставен наркотик в подредени куфари и раници от добре обучените кучета Гая и Гари.
Целта на срещата със Стефан Бакалов беше да се представи реалната работа на екипа на Агенция „Митници“ на Летище София, така че младите хора да бъдат заинтересовани и съпричастни със случващото се. Информацията за разпространението и търсенето на наркотици младежите получиха от хората, които всекидневно откриват скрити наркотици и буквално спасяват животи.