С две инициативи отбелязваме Международния ден без тютюнопушене !

С две инициативи специалистите и доброволците на Превантивно – информационен център по наркотични вещества гр. Хасково отбелязаха Международния ден без тютюнев дим.

          На 16.11.2023 г. в центъра на града съвместно с РЗИ – Хасково и БЧК бе проведена акция под мотото „Приеми предизвикателството – един ден без цигари“.  С този призив доброволците на ПИЦНВ Хасково провокираха гражданите, които пушат да пробват поне за ден да се откажат от вредния навик. Всеки, който прие предизвикателството бе поощрен с награда от нашите доброволци. Специалистите от РЗИ пък измерваха нивата на въглероден монооксид и карбоксихемоглобин  с апарата  „Smoker lyzer“.

       Втората акция се проведе в ранния следобед в парковото пространство пред бившия магазин „Аско Деница“. Там специалистите и доброволците на ПИЦНВ заедно с ученици от ПГДС „Цар Иван Асен II“ засадиха широколистни дръвчета- ясен , за по – чист въздух в нашия град. Добрият пример показа, че децата разбират отговорността за опазването на природата и нашето здраве, като призоваха всеки да бъде малко по – отговорен.

      Инициативата е осъществена със съдействието на Община Хасково!