Международен ден на доброволеца

По повод 5 декември – Международен ден на доброволеца, Превантивно-информационен център по наркотични вещества – Хасково взе участие  в  доброволческа среща  на доброволци от младежките съвети към превантивно-информационните центрове в няколко областни града – гр. Хасково, гр. Кърждали, гр. Сливен и гр. Стара Загора. Домакин на срещата бе Превантивно – информационен център по зависимости гр. Стара Загора.
Доброволците от ПИЦ Кърджали бяха подготвили специална изненада за всички – форум-театрално представление „Наследени сенки“. Темата на постановката беше домашното насилие и употребата на ПАВ, а публиката реагира емоционално на случващото се на сцената и активно се включи, за да промени съдбата на героите.
Специален гост на срещата беше капитан инж. Костадин Недев – пилот на изтребител в авиобаза „Граф Игнатиево“ и създател на образователната платформа „Млад изобретател“. Той разказа на младежите как е осъществил мечтата си да лети и за предизвикателствата пред създаването на технологичната платформа, с която цели да възпитава и създава у децата нагласи за занимания с технологии, да ги подготвя за професиите на бъдещето и да ги превръща в генератори на идеи.